Hallo

Wat is haptotherapie?

Haptotherapie gaat over luisteren naar je gevoel. Gevoel en denken laten samenwerken. Ruimte voelen om in beweging te komen om datgene te doen wat jou goed doet.

In de therapie doen we dat door middel van gesprekken en ervaringsoefeningen. We staan stil bij je beleving zodat je inzicht krijgt waarom je doet wat je doet en wat je graag anders zou willen.

Dit doen we in gesprekken, positiebepaling en aanraking.

Positiebepaling: Je patronen zijn letterlijk terug te vinden in hoe je je (innerlijk) beweegt en de ruimte die je inneemt. In ervaringsoefeningen staan we hierbij stil. Je kan ervaren wat je grenzen zijn, wat doet je goed, wat niet. Als je je ervan bewust bent hoe dat voor jou werkt, kun je keuzes maken die daarbij passen en die toepassen in je dagelijks leven.

Aanraking: Praten over gevoelens is anders dan ervaren. Soms is alles gezegd of schieten woorden tekort. In het contact van oprechte en respectvolle aanraking, kun je direct ervaren waar je grenzen liggen en wat je juist goed doet. Dit is altijd afgestemd op wat voor jou mogelijk is. Je ligt daarbij op een behandeltafel op je buik. Ik raak je aan op de rug. 

Na de intake stellen we een plan op met heldere doelen die je wilt bereiken en evalueren dit in elke sessie. In jouw tempo en op jouw manier.